Вие сте тук: Начало Новини Народният представител Иван Тотев присъства на откриването и старта на два важни за Пловдив обекта

Народният представител Иван Тотев присъства на откриването и старта на два важни за Пловдив обекта

Със символична първа копка в Пловдив стартираха строително-ремонтните дейности по проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда - „Христо Ботев“, „Коматевско шосе“ до кръстовището с бул.“Александър Стамболийски“ и част от бул. "Копривщица".  Това е първият етап от реализирането на проекта, който е на стойност 7,8 млн. лв. Средствата са осигурени от „Български ВиК холдинг“ ЕАД“, обясни кметът Здравко Димитров и допълни, че работата е започната от предшественика му Иван Тотев.

Днес и двамата заедно с районните кметове от ГЕРБ и управителя на „ВиК” Пловдив Спартак Николов дадоха началото на проекта. С неговото изпълнение се цели подмяна на съществуващите етернитови водопроводи тръби с чугунени и полиетиленови, което ще подобри качествата на питейната вода и ще намали загубите. Освен това ще бъдат подменени асфалтови настилки с обща площ на 49 900 квадратни метра.
По-рано днес народният представител от ГЕРБ Иван Тотев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, и.д. областен управител Петър Петров, предишния кмет на района Николай Чунчуков и други официални лица присъстваха на откриването на уникална зелена класна стая в Начално училище „П. Р. Славейков” в район „Източен”, срещнал и подкрепа от Аграрния университет. За осъществяването на проекта Община Пловдив отпусна 108 000 лв., а Министерство на образованието -  62 000 лв.

„Щастлив съм, че начинанието ни се сбъдна. Идеята бе заложена още през мандата на Иван Тотев. Правим го най-вече за нашите деца“, заяви районният кмет от ГЕРБ Иван Стоянов.