Вие сте тук: Начало Новини Над 10 млн. лв. за издръжка на детските градини

Над 10 млн. лв. за издръжка на детските градини

За първи път тази година родителите на децата в детските градини няма да плащат от джоба си за учебни пособия, съобщи кметът инж. Иван Тотев.
Над 10 млн. лв. за издръжка на детските градини

Иван Тотев представи новия данъчен шеф Цвета Попова

Над 10 млн. лв. общината предвижда за издръжка на детските заведения, които минават на делегирани бюджети, уточни той. Общинският бюджет ще бъде гласуван на първата февруарска сесия на Общинския съвет.

Едва 83 млн. лв. са заложените в проектобюджета приходи от местни дейности, а това е твърде малко, смята кметът. Освен тях се очакват нови преводи от правителството по договора за софийския боклук, както и финансирането на многофункционалната спортна зала и други съвместни проекти с държавата, уточни инж. Тотев. Възможен е резерв от 25 млн. лв., които ще бъдат вложени в капитално строителство.

И тази година общината ще приключи с несъбрани вземания. От новия директор на дирекция „Местни данъци и такси“ Цвета Попова – бивш шеф на отдел „Ревизии“, която днес встъпи в длъжност,  кметът очаква увеличаване на събираемостта. В дирекцията предстои въвеждането на електронна система, съвместима с другите системи на общината.