Вие сте тук: Начало Новини Над 10 милиона лева за детски градини и ясли

Над 10 милиона лева за детски градини и ясли

Стартира строителството на детски заведения в районите "Южен", "Тракия" и "Северен", в "Централен" подновяват строежа на градината на ул. "Лъджене".

Над 10 млн. лв. е реалната сума, която предстои да бъде вложена в изграждането на нови и в ремонта на съществуващите вече детски градини и ясли, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Процедурите за строителството на чисто нова детска градина в район „Южен”, детски ясли в „Тракия”, както и за разширението на ОДЗ „Космонавт” в „Северен” с четири групи, могат да стартират след като на днешната си сесия Общинският съвет взе решение за целево осигуряване на средства от бюджет - 2013 г.  в размер на 4.5 милиона лева. Първоначалните средства са заложени в тазгодишната финансова рамка.

До месец-два предстои първа копка на обединено детско заведение в район „Източен”  с четири групи детска градина, две яслени групи и млечна кухня, подчерта инж. Тотев. Преди Нова година той очаква да бъде завършен и замразеният дълго време строеж на градината на ул. „Лъджене” в район „Централен”, за който са осигурени необходимите около 900 хил. лв.