Вие сте тук: Начало Новини На Празника на града кметът посрещна в Пловдив премиера и трима министри

На Празника на града кметът посрещна в Пловдив премиера и трима министри

В Деня на Съединението министър-председателят Бойко Борисов посети Пловдив с министрите Симеон Дянков, Сергей Игнатов и Свилен Нейков.

„До месец ще е готов окончателният проект за изграждането на Спортния комплекс - покрит Колодрум „Цар Симеон” в град Пловдив и ще бъде осигурено финансирането за завършване изцяло на съоръжението“.  Това  съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението  си на строящата се многофункционална зала. Премиерът заедно с министрите Симеон Дянков, Свилен Нейков и Сергей Игнатов бяха в Пловдив за празника на Съединението и бяха посрещнати от кмета на града инж. Иван Тотев.

„Най-хубавото е, че всички пречки, свързани със строежа вече са преодолени”, заяви г-н Борисов“. Той уточни, че след изграждането на съоръжението, броят на местата за зрителите в  двете нови спортни зали в града, ще надвишат  10 000 броя. „Най-важното в момента е да бъде направена покривната конструкция, да се опакова залата, за да може строежът да продължи и през зимния сезон“, уточни г-н Борисов. Сега на обекта започват дейностите по отводняване, хидроизлация, кофриране и наливане на плоча и довършване на покривната конструкция.

Комплексът в Пловдив ще разполага с тренировъчни зали и съоръжения, много съблекални и сервизни помещения, допинг контрол лаборатория, лекарски кабинети, подземен и външен паркинг. Ще има и търговска част  с ресторанти, магазини за спортни стоки и детски център. С решение на Министерския съвет бяха отпуснати средства на община Пловдив за придобиването на правото на собственост, доизграждането на комплекса и въвеждането му в експлоатация.

По-рано през деня премиерът посети и училище „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив, където предстои да бъде изградена спортна зала за учениците. „Тя трябва да е готова до 24 май“, призова ръководството на училището г-н Борисов.  „Типовият проект за обособяването й на мястото на сегашния физкултурен салон ще бъде осигурен следващата седмица“, увери ресорният министър Сергей Игнатов.  Той уточни, че залата ще предлага възможности за провеждане на състезания в различни спортни дисциплини. Подобни многофункционални зали ще бъдат изградени в общо 10 училища на територията на 9 общини в страната. За целта правителството отпуска  до 10 млн. лева по бюджетите на съответните местни администрации.

В Пловдив премиерът Борисов  разгледа археологическите разкопки в централната градска част и се запозна с работата на специалистите по проекта.

Министър председателят  посети и университетската болница “Св. Георги“ в града, където разгледа обновените отделения на лечебното заведение и се запозна с предстоящите ремонтни дейности и плановете за развитие на болницата.