Вие сте тук: Начало Новини На официална церемония обявиха „Спортист на Пловдив 2018“

На официална церемония обявиха „Спортист на Пловдив 2018“

Валери Димитров, спортист по карате с треньор Димитър Tрампов, е тазгодишният носител на приза „Спортист на Пловдив за 2018 година“. Наградата му бе връчена лично от кмета Иван Тотев по време на официалната церемония, която се проведе на 11.12.2018 г. в препълнената зала „Пловдив“ на „Гранд хотел Пловдив“.

Олимпийската шампионка на троен скок от младежките игри в Буенор Айрес Александра Начева беше отличената на първо място сред младежите. В знак на уважение и признателност към нейното постижение публиката в залата се изправи на крака с бурни ръкопляскания.

„Благодаря на всички спортисти, треньори и на всички спортни деятели за това, че ни накараха да бъдем горди за поредна година с техните постижения, изпълнени с много успехи. Пловдив се гордее със спортното си наследство, спортното си настояще, а надявам се и бъдеще“, заяви кметът Иван Тотев и пожела една много успешна 2019 година.

„Изпращаме една много успешна година за пловдивския спорт. Имахме над 220 спортни събития, а наши атлети и спортисти прославиха България по света“, заяви заместник-кметът Георги Титюков и пожела много квоти за олимпиадата в Токио през 2020г.

Той заяви, че благодарение на кмета Иван Тотев, общинската администрация и Общинския съвет през следващата година стартират много важни за спорта инфраструктурни обекти – 50-метров плувен басейн, реконструкция и довършване от 1 до 4 подетап на стадион „Пловдив“, 15 000 места и лицензи за „А“ футболна група, стартиране на проекта за спортен комплекс „Дунав“.

Ето класацията при младите спортисти, според гласуванията:

1.Александра Начева, Ботев, лека атлетика

2.Кирил Киров, Тракия, спортна стрелба

3.Божидар Матов, Тракия, таекуон-до

4.Диана Петкова, Спринт, плуване

5.Ноел Николов, Тракия, карате

6.Виктория Радева, Локомотив 2000, шахмат

7.Моника Ботева, Тракия, спортна стрелба

8.Димитър Христов, СК Божилова, сумо

9.Никола Радков, Пловдив, авиомоделизъм

10.Мария Филипова, Тракия, карате

 

Призовата десетка при мъжете и жените:

1. Валери Димитров – карате

2. Георги Шиков – вдигане на тежести

3. Янислав Герчев – джудо

4. Димитър Кузманов – тенис

5. Габриела Петрова – лека атлетика

6. Иванка Делева – карате

7. Станилия Стаменова – кану-каяк

8. Виолета Генчева – джудо

9. Ана-Мария Стоилова – аеробика

10. Красимира Мирева – карате

Легендата на „Локомотив“ Пд Христо Бонев и звездата на „Ботев“ Тодор Неделев наградиха световните вицешампиони по минифутбол от националния отбор на България, съставен почти изцяло от пловдивчани.

Със специален плакет бе почетена треньорката по кану каяк Виолета Малева по случай 60-годишнината й и за заслуги към кану-каяка в града, бяха уважени и спортисти в неравностойно положение.

Народни представители, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, районни и заместник кметове, бригаден генерал Явор Матеев, директорът на ОД на МВР – Пловдив Атанас Илков, заместник-областни управители, общински съветници и много спортисти и техните треньори уважиха събитието.