Вие сте тук: Начало Новини Мястото и ролята на младежите в политиката коментираха на среща представители на МГЕРБ от Пловдив и областта

Мястото и ролята на младежите в политиката коментираха на среща представители на МГЕРБ от Пловдив и областта

Каква е ролята на младите хора в политиката и какви са възможностите им за развитие дискутираха на среща над 140 младежи от ГЕРБ от Пловдив и областта. Своите идеи, въпроси и предложения те обсъдиха с Менда Стоянова - член на ИК на ПП ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в Народното събрание, политолога Георги Харизанов и областните координатори на ГЕРБ за Пловдив Иван Тотев и за област Пловдив Георги Мараджиев. На срещата присъстваха и народният представител Младен Шишков, както и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.
„Вие сте бъдещето, вие сте следващите управляващи. Затова трябва да се срещаме, да говорим, да обменяме опит и идеи. Защото младите хора имат нов, различен поглед върху  политиката и действителността, в която живеят и техните идеи могат да бъдат много полезни!“ С тези думи се обърна към присъстващите Менда Стоянова. Тя подчерта, че всяка идея, всяка иновативна мисъл е важна и трябва да бъде обсъдена.
„Всеки един момент, в който не вървите напред и не научавате нещо ново е загуба на време. Всички вие имате шанс да се развивате и да стигнете далеч и в политиката и в кариерата си, но трябва да бъдете амбициозни, смели и целеустремени, коментира политологът Георги Харизанов и даде за пример Георг Георгиев – зам.-министър на външните работи и председател на МГЕРБ, евродепутатите Андрей Новаков и Ева Майдел. Той призова младите хора  смело да водят битки, да отстояват принципите си и да бъдат критични срещу всяка несправедливост, защото само така могат да постигнат целите си.
Георги Мараджиев от своя страна потвърди думите му и подчерта, че партия ГЕРБ дава шанс, дава възможности за развитие, но младите хора трябва да покажат качества и знания, че заслужават позицията, към който се стремят. И посочи за пример администрацията на община Стамболийски, в която 80% от работещите са под 35 години.
„Партия ГЕРБ разчита много на креативността и енергията на младите хора, на хъса, с който правите нещата и затова ще продължаваме да ви подкрепяме и да бъдем отворени към вашите предложения и нови идеи“, коментира и областният координатор на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев.
Народният представител Младен Шишков изтъкна, че младежите на ГЕРБ са  членове на най-голямата, най-силната партия в България. Той подчерта, че ГЕРБ е без алтернатива вече 11 години и никой не може да ги разколебае да постигат целите, които са си набелязали. „Вие сте тези, които ще променят света и ще бъдете новите управляващи, затова дерзайте смело“, призова младежите Шишков.
„Помнете, че успехът се дължи по-малко на способности и повече на устрем, каза в заключение политологът Георги Харизанов.