Вие сте тук: Начало Новини Музикалният проект „Пътят към върха” събра стотици на хълма Бунарджика

Музикалният проект „Пътят към върха” събра стотици на хълма Бунарджика

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на две големи културни събития в Пловдив. На обновените фонтани на Хълма на Освободителите /парк Бунарджика/ тя даде старт на вълнуващо музикално приключение под надслов  „Пътят към върха”.

Цвета Караянчева бе посрещната от председателя на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, областния координатор на ГЕРБ в града Иван Тотев, кмета Здравко Димитров, кмета на район „Централен” Георги Стаменов и заместник-кмета по култура на Община Пловдив Пламен Панов. На събитието присъстваха районни кметове и общински съветници от партията.

„Този град има уникална култура, история, цивилизация. В него са преплетени религии и артистичен дух. Радвам се че, Пловдив се превърна през последните години в утвърдена европейска столица на културата. Желая успех и искам Пловдив да продължи своето културно развитие.

Убедена съм че тази вечер тук ще се заредим с енергия, въображение, хармония. Ще успеем да почувстваме както стария чар на Пловдив, така и новото в него" , заяви пред публиката Цвета Краянчева.

От своя страна заместник-кметът по култура Пламен Панов заяви, че събитието е част от политиката за приобщаване на тепетата към културната карта на града. Той каза още, че през изминалите повече от осем години от управлението на ГЕРБ в Пловдив е направено много в това отношение. И подчерта, че с обновяването на Бунарджика паркът вече е предпочитано място от пловдивчани както за отдих, така и за културни събития.

Емблематичният фонтан и пространството около него бяха обновени миналата година по инициатива на кмета от ГЕРБ два мандата /2011-2019 г. /и областен координатор на партията в града под тепетата инж. Иван Тотев.

По-късно същата вечер председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Античния театър на официалното откриване на фестивала „Празници на Стария град“ със спектакъла „Българийо, аз всичко тебе дадох!”. Концертът бе посветен на 170 години от рождението на Иван Вазов и бе със специалното участие на Гвардейски представителен духов оркестър, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част и други.