Вие сте тук: Начало Новини Монтират камери за видеонаблюдение по Малката главна

Монтират камери за видеонаблюдение по Малката главна

Квартал „Капана“ е следващата зона в Пловдив, която ще бъде поставена под видеоконтрол.

Започва монтирането на нови 17 камери  по улица „Райко Даскалов“ от площад „Римски стадион“ до бул.“ Шести септември“, обяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Устройствата ще бъдат свързани с Центъра за видеонаблюдение, за модернизирането на който през тази година са отделени 50 000 лева в общинския бюджет. До момента камерите по пешеходната зона на града от площад „Централен“ 1 са около 50. В началото на тази години нови устройства бяха монтирани и на стълбите „Каменица“, които в момента се обновяват и благоустрояват.

Квартал „Капана“ е следващата зона в Пловдив, която ще бъде поставена под видеоконтрол. В момента там се подменя 50-метрова канализация по ул. „Загреб“, след което ще бъдат реновирани тротоарите и настилката. По настояване на жителите на квартал „Капана“ на следващата общинска сесия ще бъде разгледана промяна в Наредбата за пропуските в Зелената зона.  Тя предвижда преустановяване на издаването на пропуски на наемателите, като старите ще важат до изтичането на срока им.

Междувременно стана ясно, че в Общинския съвет е внесено предложение щатът на ОП „Общинска охрана“ да бъде завишен с 12 бройки  -за  Цар Симеоновата градина и  новата Спортна зала.