Вие сте тук: Начало Новини Монтираха соларни панели на общинския плувен басейн „Младост”

Монтираха соларни панели на общинския плувен басейн „Младост”

По предложение на кмета Иван Тотев изготвят техническо задание за разширяването на басейна

Соларни панели бяха монтирани на Общинския плувен басейн „Младост”.  Новата инсталация функционира успешно и водата в душовете вече се загрява икономично и екологично от слънцето. Инвестицията е на стойност 30 000 лева, отпуснати целево от общинския бюджет по предложение на кмета на Пловдив и кандидат на ПП ГЕРБ за втори успешен мандат инж. Иван Тотев. Това информира Александър Радев – началник отдел „Строително-ремонтна дейност на спортни имоти” в ОП „Жилфонд”.

С цел икономия в баните са монтирани и така наречените „пуш бутони”.  Много важно бе да направим това нововъведение, тъй като водата в басейна е 550 куб. м., а само от баните за един месец се изразходваха 850 кубика, т.е, басейн и половина вода минаваше през баните, направи сравнение Радев.

Междувременно кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, съобщи, че е в ход изготвянето на техническо задание за разширяването на общинския басейн. Проектът предвижда приобщаване към басейн „Младост“ на сега съществуващия 12-метров външен басейн чрез лека конструкция, която да позволи използване и през зимата, както и изграждането на изцяло нов 50-метров басейн.

Общинското съоръжение се посещава не само от възпитаниците на спортното училище и спортните клубове, но и от много граждани, желаещи да плуват. Това постави на дневен ред разширението на Общински басейн „Младост” и превръщането му в плувен комплекс, допълни кметът инж. Тотев.