Вие сте тук: Начало Новини Модерни площадки за игра радват децата от квартал „Коматево“

Модерни площадки за игра радват децата от квартал „Коматево“

Четири нови площадки за игра в детска градина „Ралица“ в район „Южен“ бяха открити днес. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и районният кмет  Борислав Инчев видяха на място съоръженията, чиято стойност възлиза на 80 000 лева и са отпуснати от бюджета на Община Пловдив. Заедно с новопостроеното крило на детската градина децата вече се радват на катерушки, люлки, пързалки, около които има ударопоглъщата настилка. Сложени са и допълнителен брой пейки, оформени са беседки, пясъчници. Така детската градина вече разполага с напълно обновени съоръжения за игра.

В момента се ремонтира и помещение, което да приеме децата от още една първа група. За целта от бюджета на града бяха отделени 30 000 лева за ремонт и 10 000 лева за обзавеждане. Това стана по предложение на общинския съветник от ПП ГЕРБ Георги Василев.

„Това беше много необходимо за хората, които живеят в квартала, тъй като имаше недостиг на места в градината. Сега след като „Коматевско шосе“ вече е готово, родители от район „Южен“ могат да водят децата си тук, с което решаваме част от проблема с липсата на свободните места в детските градини“, посочи кметът Иван Тотев.

Капацитетът на градината е 6 групи детска градина с по 22 деца и две яслени групи с  по 18 деца до 3 години.

Кметът Иван Тотев отбеляза, че предстои улиците в квартала да бъдат асфалтирани и припомни,  че от бюджета на Община Пловдив са отпуснати 1 милион лева.В момента се прави организация по старт на строителните дейности по улиците „Бадемите“ и „Лозарска“.

В квартал „Коматево“ е изградена и нова детска площадка на площ от  280 кв. метра в междублоковото пространство на улица „Лозарска“. Поставени са допълнителен брой пейки, около нея са изградени нови тротоари. Това е четвъртата детска площадка за игра за района за тази година. Стойността й е 53 000 лева.