Вие сте тук: Начало Новини Митрополит Николай отслужи молебен за здраве и успех на кмета Иван Тотев и служителите на Община Пловдив

Митрополит Николай отслужи молебен за здраве и успех на кмета Иван Тотев и служителите на Община Пловдив

Молебен за здраве и успех отслужи Н. В. Пр. Пловдивският Митрополит Николай в сградата на „Стефан Стамболов“ 1.

Молебен за здраве и успех на кмета на Пловдив Иван Тотев и ръководената от него общинска администрация отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит Николай в сградата на „Стефан Стамболов“ № 1.

Владиката измоли Бог да благослови добрите намерения на кмета Иван Тотев, да помага на него и неговите служители в предстоящата им работа, да им даде закрила и мъдрост успешно да вършат своята работа.

„Благочестива и душеспасителна традиция на нашия народ е преди да се започне важно високоотговорно, добро и полезно начинание да отправим молитва към Всеподателя Бога и изпросим благословен успех.  За това именно днес в отклик на Вашата любезна покана аз със свещенослужители от Богоспасяемия ни град сме тук, за да донесем и да дадем Божието благословение на Вас и Вашите сътрудници, да призовем Божията благодат над тази сграда. Дерзайте с Божията помощ, трудете се усърдно и знайте, че няма добър, градивен, благочестив труд, който да не се възнаграждава с радост и удовлетворение от постигнатия успех. Знайте, че ние – Светата Епархийска Църква, всякога ще се молим за вас и просим дългоденствие, здраве, сили, благоденствие за Вас и поверения Ви от Бога град. На добър час с Божията помощ!“ – с тези думи се обърна Негово Високопреосвещенство към присъстващите.

Пловдивският Митрополит Николай дари на кмета икона с образа на Божията Майка, която е покровителка и на нашия град, тъй като катедралния храм е посветен на нейното славно успение. Негово Високопреосвещенство пожела: „Нека под покрова на  Света Богородица да бъде на сигурно място града ни, да изпроси благоденствие, здраве и спасение за всички“.

След молебена Митрополит Николай и кмета Иван Тотев проведоха среща на четири очи. На молебена присъстваха народни представители, новият областен управител Здравко Димитров, гости и служители на Община Пловдив.