Вие сте тук: Начало Новини Министър Тотю Младенов и кметът Иван Тотев откриха обновеното ОДЗ „Космонавт”

Министър Тотю Младенов и кметът Иван Тотев откриха обновеното ОДЗ „Космонавт”

За няколко месеца сградата беше санирана, близо 40-годишната дограма беше сменена, направи се хидроизолация на покрива.

Обединеното детско заведение беше обновено за 300 хил. лв. по програмата „Красива България” на Министерството на труда и социалната политика, като 100 хил. лв. отпусна държавата, а 200 хиляди – общината.За няколко месеца сградата беше санирана, близо 40-годишната дограма беше сменена, направи се хидроизолация на покрива и частично боядисване.

Днес имам у доволствието да покажа наяве едно дело, което се случва, когато има единомислие между държавна и местна власт, многото подобрения ще доведат до един не само красив, но и сигурен дом за децата,  благодари директорката на ОДЗ „Космонавт” Слава Антова.

Освен изолация и нова дограма, тук имаме вече и ТЕЦ. Изпълнихме всички мерки за енергийна ефективност. Това е схемата за работа през този мандат -  намаляване използването на течните горива, които са много голям разход, подчерта инж. Тотев. В следващите години , продължи той, ще имаме компенсация на вложените в обекта средства.

Кметът припомни, че проектът е първата стъпка по обновяването на ОДЗ „Космонавт”. Със започналото през лятото разширение градината ще се увеличи с 3 групи за над 60 деца и със сегашните 240 нейни посетители ще се превърне в най-голямото детско заведение не само в града, а и в областта.

Много се гордея с този обект, който реализирахме съвместно с Община Пловдив, подчерта министър Тотю Младенов. Той призна своята удовлетвореност и от съвместната работа по други два проекта, чието завършване предстои следващата година - за изграждане на общностен център за деца от 0 до 7 години и техните родители на стойност около 2,7 млн. лв. и на 5 центъра от семеен тип и едно защитено жилище.