Вие сте тук: Начало Новини Министър Томислав Дончев: Община Пловдив демонстрира активност по европроекти

Министър Томислав Дончев: Община Пловдив демонстрира активност по европроекти

Не са изгубени всички възможности за Небет тепе, смята министърът по управление на средствата от Европейския съюз

В последните три месеца новото управление на Община Пловдив определено демонстрира активност по европейските проекти. Тази констатация направи днес в Пловдив министърът по управление на средствата от Европейският съюз Томислав Дончев. Той допълни, че до края на програмния период като краен срок на договаряне има още две години, така че е въпрос на трескави действия оттук нататък да се използват всички съществуващи възможности.

През изминалите години Пловдив наистина изпусна много възможности. Всичко зависи от общината -  ако те са активни, а те са, все още има много възможности, които могат да бъдат използвани във всички сфери – публична инфраструктура, социална сфера и т.н., каза още министър Дончев.

Той обаче уточни, че за съжаление мярка 3.1. за туристически атракции няма да бъде отваряна отново. Според Томислав Дончев за Небет тепе все още не са изгубени всички възможности  – например финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство, норвежката програма. Там има конкретна възможност, може би не в рамките на същите финансови обеми, на които се разчиташе от оперативната програма, може би в едни по-скромни мащаби, но напълно реалистичен шанс, каза още той.

Министърът по управление на средствата от Европейският съюз Томислав Дончев заедно с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев присъстваха на заключителната конференция за представяне на резултатите от работата на Семейно-консултативен център в пловдивския квартал „Столипиново“. Община Пловдив е  партньор по проекта, който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.