Вие сте тук: Начало Новини Министър-председателят Бойко Борисов откри нов завод край Пловдив

Министър-председателят Бойко Борисов откри нов завод край Пловдив

"Сенсата" ще предлага 1200 работни места и е разположен на площ от 12 000 кв.м.

Министър-председателят Бойко Борисов откри на 8-ми април 2016 г. завод „Сенсата” за производство на сензори за налягане. Това стана в присъствието на кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров, кмета на Община Марица Димитър Иванов, посланика на САЩ в България Н. Пр. Ерик Рубин и много гости.

„Колкото повече правим в инфраструктурата, толкова повече само за няколко години това допринася за идване на повече инвеститори, които осигуряват нови работни места и по-добро заплащане. Т.е. тук идват инвеститори, защото има инфраструктура, а като добавим и този прекрасен античен град Пловдив, това неминуемо води до нови приходи и за местния бизнес”, заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на завода.

Той посочи, че според статистиката безработицата намалява, увеличават се инвестициите, а ръстът на икономиката минава 3%. Премиерът изрази надежда, че скоро в страната ще има и завод за производство на автомобили, още повече че България е име във високите технологии.

Новият завод ще предлага 1200 работни места и е разположен на площ от 12 000 кв.м. Сенсата е един от водещите доставчици и иноватор в решенията за сензорна техника, електрозащита и контрол. Има съществен принос в автомобилопроизводството, техниката, самолетостроенето, военното производство, тежкотоварна техника, отопление, вентилация и климатични системи, данни, телекомуникации и корабостроене.

В 16 държави в света има заводи на Сенсата, а приходите за 2015 година се равняват на 3 млрд. щатски долара.