Вие сте тук: Начало Новини Международен производител на медицинско оборудване с мащабна инвестиция в Пловдив

Международен производител на медицинско оборудване с мащабна инвестиция в Пловдив

BTL Industries, водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване, обяви днес решението си за изграждане на нова производствена база в Пловдив. Изцяло нова фабрика със складове и административни сгради ще бъде изградена в отговор от нарастващата нужда от разширяване на дейността на компанията в България.

Новата база ще бъде разположена в централната част на град Пловдив и ще заема над 20 000 кв. м. етажна площ. Плановете са производственото съоръжение, в което ще работят над 500 служители, да бъде завършено до 2021 г. Общите очаквания са инвестицията да допринесе цялостно за икономическото развитие на региона.

„Всеки път, когато в Пловдив идва нов инвеститор е гордост за нас, но е и удовлетворение от работата, която в общината вършим, за да бъде градът още по-привлекателен за инвестиции“, заяви инж. Иван Тотев.

От своя страна заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви, че Пловдив се утвърди като индустриалната столица в България и е сред лидерите с относително най-ниска безработица. „Това показва, че Пловдив може да задържи своите граждани и своите кадри“, посочи заместник-министър Борисов и връчи на компанията сертификат за инвестиция клас А.

„BTL Industries расте бързо и постига впечатляващи резултати на международния пазар. Компанията вижда огромен потенциал в България, благодарение на благоприятните бизнес условия и скоростта, с която местната икономика се развива. По-специално през последните 20 години успяхме да изградим изключително добре работеща организация и силен екип от истински професионалисти, и най-вече страхотни хора. Това е, което ни мотивира да продължаваме да инвестираме и разширяваме бизнеса си в България“, заяви Георги Петков, изпълнителен директор на BTL Industries България.

BTL Industries е водещ международен доставчик на медицинско оборудване от последно поколение в три направления: за кардиология, физиотерапия и естетична медицина. Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента. С годините продуктите на BTL спечелиха световно признание и редица награди за иновации и принос за напредъка на медицината. Днес те се използват от едни от най-добрите медицински специалисти и световно известни клиники.