Вие сте тук: Начало Новини Математическата гимназия с най-съвременна техника в учебния процес по общинска програма

Математическата гимназия с най-съвременна техника в учебния процес по общинска програма

Специален подарък – 3D модел на герба на Пловдив, направен чрез 3D принтер от учениците от Математическата гимназия, получи кметът инж. Иван Тотев. Общо 33 броя виртуални очила, чрез които учителите преподават уроците си във виртуална реалност, 1 брой тъч скрийн монитор, 3 броя 3D мултимедии, таблети и първият в общинско училище 3D принтер с 3D скенер, който се използва за учебни цели, е закупило ръководството на ОМГ „Акад. Кирил Попов“.

„Не искаме учениците ни да използват пластмаси, затова за 3D принтера използваме специални полимери, направени от захарна тръстика, царевица, картофи и са биоразградими, така че да не замърсяват природата“, обясни директорът на училището доц. д-р Ивайло Старибратов.

Закупуването на най-новата техника е резултат от участието на гимназията в общинската програма за модернизация на учебния процес, която е насочена към финансово подпомагане на общинските училища за модернизиране на начините за преподаване. Целта е чрез използване на съвременна техника и интерактивни уроци да се засили интересът на учениците за знания.

Според директора на учебното заведение помощта на Община Пловдив е неоценима, тъй като децата ще получат знания и умения при работата си със съвременни технологии.

„Това дава възможност за качествено нов учебен процес, което, съчетано с възможностите за закупуване на лицензи и инсталиране, и работа с платформите за обучения – Google Education и Microsoft 365, изцяло променя начина по който се води учебният процес,“ уточни кметът Иван Тотев.

Той заедно със заместник-кмета Стефан Стоянов и кметът на района Западен Димитър Колев посетиха Математическата гимназия и се запознаха с новостите, внедрени в учебния процес от тази учебна година. За периода 2013 – 2017 год. от общинския бюджет са инвестирани 469 908 лева. Като само за настоящата година разходите за модернизация на учебния процес се очаква да са 364 199 лв., от които 279 970 лева от бюджета на Община Пловдив и 87 229 лева от делегираните бюджети на училищата.