Вие сте тук: Начало Новини Магия и изненади обещават Таря Турунен и Майк Терана на Античния

Магия и изненади обещават Таря Турунен и Майк Терана на Античния

Иван Тотев: Това събитие ще бъде едно от най-значимите в Пловдив и със сигурност фестивалът „Sounds of the Ages" ще се развива през годините.

С грандиозния музикален проект „Beauty and the Beat" на Кралицата на рока Таря Туринен и звездния барабанист Майк Терана в сряда (21.09.2011 г.) на Античния театър в Стария Пловдив ще бъде даден старт на първото издание на фестивала „Sounds of the Ages". Форумът се организиран по идеята и патронажа на областния управител инж. Иван Тотев.

Магия. Така с една дума Таря Турунен описа това, което ще преживеят зрителите на Античния театър и добави – „Гответе се за нещо невиждано”. Очакват ни елегантно съчетание на класически мелодии и рок музика от творчеството на мега звездата. Мисията ни е да достигнем до младите и да им покажем, че музиката не започва от днес. На спектакъла ще прозвучат мелодии, писани преди 300 години. Правим го за първи път в Пловдив, но мечтаем да пренесем тази концепция по целия свят. Тръгваме именно от тук, от Античния театър - от тази древна сцена с невероятна акустика, отбеляза Таря на пресконференция в навечерието на събитието.

Спектакълът се осъществява заедно с оркестъра и хора на Пловдивската филхармония под диригентсвото на Левон Манукян. Ден преди грандиозното шоу всички билети са изкупени, съобщи Васил Върбанов от организаторите „Тангра Мегарок”.

Това събитие ще бъде едно от най-значимите за Пловдив за тази година, заяви областният управител инж. Иван Тотев. Той сподели, че идеята за фестивала „Sounds of the Ages" е възникнала в началото на тази година. В края на септември условията в града ни са изключително подходящи, но нямаше събитие, което да бъде не само с национален, но с международен характер. За нас е удоволствие изпълнители от такъв ранг да бъдат първите гости на този фестивал. Според него това вдига високо летвата и  задължава да се поддържа нивото. „Sounds of the Ages" има възможност и със сигурност ще се развива в годините. Плановете ни са догодина да бъде в две вечери, да бъде съчетан с Нощта на музеите и галериите и да се превърне в най-голямото събитие на Пловдив, заяви още инж. Иван Тотев.