Вие сте тук: Начало Новини "Локомотив" сподели радостта от Купата с пловдивчани, кметът посрещна победителите в общината

"Локомотив" сподели радостта от Купата с пловдивчани, кметът посрещна победителите в общината

След историческия пловдивски финал футболистите и ръководството на "Локомотив" /Пловдив/ показаха Купата на България от терасата на Община Пловдив пред многобройните си фенове, събрали се на площад "Стефан Стамболов" да ги приветстват.

„Щастлив съм да посрещна Купата на България в залата на Община Пловдив“, заяви кметът Иван Тотев. „Поздравявам отбора и феновете на "Локомотив" и всички пловдивчани, че имахме възможността да наблюдаваме такъв спектакъл. Отборите на "Локомотив" и "Ботев" ни накараха да бъдем горди пловдивчани, да покажем, че Пловдив е най-футболният град в България и се гордеем с тази прекрасна публика.

Радвам се, че ръководствата дадоха добър, приятелски тон за този празник, който отговаря на нивото на нашия град. Щастливи сме да имаме тези отбори в Пловдив, да имаме Купата в Пловдив, да имаме и носителя на Купата и той да се казва "Локомотив", заяви кметът Иван Тотев и връчи специален плакет на президента на клуба Христо Крушарски.

"Заслужена победа. Хубаво е, че Купата дойде в Пловдив и показахме на цяла България кой е футболният град и коя е спортната столица. В спорта има победители и победени“, заяви областният управител Здравко Димитров и пожела успех.

Президентът на Христо Крушарки благодари на Община Пловдив и си пожела в бъдеще в Пловдив да има стадион, на който да може да се играе пободен финал.

Футболистите поставиха своите автографи на черно-бяла фланелка с логото на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. В чест на победата водата на фонтана на пл. „Стефан Стамболов“ беше оцветен в бяло.