Вие сте тук: Начало Новини Край Пловдив започна изграждането на първия в Югоизточна Европа завод на OSRАМ

Край Пловдив започна изграждането на първия в Югоизточна Европа завод на OSRАМ

Заводът се очаква да заработи през 2017 г. и ще открие над 900 работни места.

„Ние сме много щастливи да видим фирма от ранга на OSRАМ, защото това ни дава самочувствието, че сме създали подходящи условия за бизнес, чрез които тази компания  е видяла и вижда нашите предимства като регион”, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по време на първата копка на производствено звено на световния производител на осветителни тела OSRАМ до Пловдив. Тя беше направена съвместно с министъра на икономиката Божидар Лукарски, кмета на Община Марица Димитър Иванов и заместник областния управител Георги Пилев.

Заводът се очаква да заработи през 2017 г. и ще открие над 900 работни места.

“Много сме горди с това, което се случва в региона и когато преди години деветте общини подписвахме меморандум за общо сътрудничество и развитие, едва ли си представяхме, че икономическото развитие и индустриализацията на регион Пловдив ще се превърне в запазена марка”, обясни кметът Иван Тотев.

Той допълни, че това е резултат от работата на всички кметове на общини, които работят за развитието на Тракия икономическа зона, но и благодарение на държавата особено в лицето на министър Божидар Лукарски, който е огромен двигател на това, което се случва в България през последната година.

„Ние вече имаме всички конкурентни предимства да привличаме компании от типа на  OSRAM, които повличат крак и ни дават възможност в презентациите за страната да допълваме още повече на брой предприятия и производства. Така че OSRAM  са взели едно разумно бизнес решение, защото се възползват от предоставените от нас  условия за добър бизнес, като ще осигурим и хора, които да бъдат добри и лоялни служители,” подчерта още Иван Тотев.

Според него благодарение на стимулите, които дава държавата и стабилността, която  наблюдаваме, може да се прогнозира обстановката в страната в следващите години, което е добре за бизнеса. Инж. Иван Тотев даде пример с това, че Пловдив е профилиран в индустриално отношение с необходимата инфраструктура, с учебни заведение, с необходимото отношение с местните власти.  Кметът пожела успех за реализиране на инвестицията и изрази надежда проектът да бъде успешен, за да може да бъде сложен като една визитна картичка в следващи презентации за Пловдив.