Вие сте тук: Начало Новини Красивата елха и празничната украса в Пловдив грейнаха, пищна заря озари небето

Красивата елха и празничната украса в Пловдив грейнаха, пищна заря озари небето

В истински празник се превърна запалването на светлините на 13-метровата елха в Пловдив. Кметът Иван Тотев заедно с пловдивчани, които препълниха площад „Стефан Стамболов“, отброиха от 10 до 1 и видяха грейването на коледните светлини. Както повелява традицията, всяка година на 1-ви декември в града под тепетата официално се дава старт на едни от най-хубавите празници през годината, свързани с Рождество Христово и посрещането на Нова година.

По време на тържеството гостите се насладиха на прекрасните изпълнения на децата от хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Яна Делирадева. Те изпълниха „Рождество“ по музика на Андрей Дреников и текст на Димитър Спасов, песента „Тиха нощ, свята нощ“ по музика Франц Грубер и обичаната от малки и големи „Jingle Bells“.

С два тематични танца се включиха и най-малките танцьори от Фолклорен ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева. След „Джиновски камерен танц“ и „Коледно веселие“, децата поканиха всички желаещи да се включат в общото хоро на кръглата дървена сцена, с която е покрит фонтанът с пеликаните.

За радост на всички – малки и големи,  празнична заря озари небето над Пловдив.

И тази година изненади и забавления очакват пловдивчани и гостите на града – на площад „Централен“ има ледена пързалка с обща площ 1400 кв.м., а в квартал „Капана” предстои коледен базар от 22 до 26 декември с богата и интересна програма.

За краткото време, откакто е сложена, новата елха се превърна в истинска атракция и повод за много усмивки, снимки и коледно настроение.

Украса има на цялата Главна улица и Римския стадион, на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина вече греят цветните светещи топки.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев пожела на всички светлина в душите, топлина в семействата, много здраве и успешна година за всеки един от нас и за град Пловдив, за да го направим заедно едно по-добро място за живот.