Вие сте тук: Начало Новини Коледната елха грейва на 1 декември

Коледната елха грейва на 1 декември

Различна тазгодишна Коледа и Нова година от всички предишни обеща кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. На 1 декември в 17:30 ч. лично той ще запали светлините на коледната елха пред общината.

В същия миг празнично ще грейне и целият град.

С наличната украса ще се опитаме да накичим възможно най-много улици, увери заместник-кметът по културата Стефан Стоянов. Заложените в бюджета от предишната градска управа 30 хил. лв. за коледните и новогодишни празненства ще трябва да стигнат за всички замислени инициативи. Ще потърсим още резерви, обясни инж. Тотев.

Поставяме ново начало в честването на най-светлия Християнски празник, допълни той. На 15 декември се предвижда да бъде открит коледният базар на площад "Централен", който ще продължи до 31 януари. Пред пощата ще бъдат разположени 22 еднотипни дървени къщички от по 9 кв. м и с 3-метрови витрини, които ще предлагат напитки, вкусотии и коледни украси. На открита сцена отсреща всеки ден ще има празнични концерти.

Искаме този половин месец да стане един почти безкраен празник за пловдивчани с кулминация навръх Нова година, обясни кметът. В момента се водят преговори с фирми, които да поемат организацията. Детайлите ще са ясни най-вероятно до седмица.

Край на фирмите-посредници. Поръчаните дървени къщички за базара ще са собственост на общината и тя ще ги използва многократно. На 13-и ще е търгът сред търговците-кандидати да ги наемат. Приходите ще влизат директно в общинската хазна.

Тотев обеща точка на поп-фолк изпълненията в празничните коледни и новогодишни концерти.