Вие сте тук: Начало Новини Кметът участва в церемония в памет на загиналите във войните

Кметът участва в церемония в памет на загиналите във войните

Службата се състоя в Пловдив и бе организирана от посолството на Великобритания.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев уважи годишната британска възпоменателна церемония, която се проведе на пловдивските Централни гробища. В присъствието на посланика на Великобритания Н.Пр. Джонатан Алън британски свещеник отслужи възпоменателната служба, след което бяха поднесени цветя пред паметните плочи в знак на преклонение към паметта на всички загинали по време на войните.

Церемонията се провежда на 11 ноември или близка дата. Първоначално тя е в памет на загиналите през Първата световна война. В последствие възпоменателната церемония е в памет на всички, загубили живота си в служба за родината.

Благодарим на Община Пловдив за мястото, което са ни дали за обособяването на британски гробища. Благодарим и за това, че днес присъствате на нашата религиозна церемония, заяви посланик Алън.

На британските гробища в Пловдив са поставени паметните плочи с имената на 56-та британски военнослужещи, загинали по време на Първата световна война през 1918 г.

На церемонията присъстваха още директорът на ОД на МВР старши комисар Тодор Чонов, представители на Министерството на отбраната, зам.-кметът Георги Титюков, заместник-областният управител Георги Игнатов.