Вие сте тук: Начало Новини Кметът Тотев посрещна световната шампионка Станилия Стаменова и легендата Николай Бухалов

Кметът Тотев посрещна световната шампионка Станилия Стаменова и легендата Николай Бухалов

Състезателката по кану грабна първата си световна титла в Милано.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев посрещна в общината със световната шампионка по кану Станилия Стаменова и нейният треньор – легендарният Николай Бухалов. Почетните гости бяха приветствани в препълнената зала и от заместник- кмета по спорта Петър Зехтински,  заместник-кмета Минко Кафтански, председателя на спортната комисия в Общинския съвет Атанас Узунов, кметът на район „Централен“ Георги Титюков.

„За мен е чест да ви приветствам и да ви поздравя с големия успех. Ще продължим да полагаме усилия да  осигуряваме добри условия за подготовка и  да ви подкрепяме“, заяви кметът Иван Тотев и припомни, че през 2017 година Пловдив ще е домакин на на европейското първенство по кану каяк.

„Благодарим на Общината, че заделя средства за спорта - нещо, което малко общини в страната правят“, заяви Николай Бухалов. От своя страна световната шампионка по кану благодари на Пловдив за топлото отношение.

Станилия Стаменова  е родена в София, но се състезава за пловдивския клуб „Тракия“, а подготовката й преминава основно на Гребния канал. През тази година тя стана европейска шампионка в чешкия Рачице, а преди няколко седмици грабна първата си световна титла в Милано.

Кметът Иван Тотев подари на Станилия златна лаврова клонка и книга за историята на града, а на треньорът й – плакет за принос в развитието на спорта в Пловдив.