Вие сте тук: Начало Новини Кметът: Спасихме проекта за нов лъчетерапевтичен комплекс

Кметът: Спасихме проекта за нов лъчетерапевтичен комплекс

Месец след началото на мандата това е вторият одобрен голям проект, като общата им стойност надхвърля 130 млн. лв.

Община Пловдив спечели проекта "Изграждане на модерен лъчетерапевтичен комплекс в Комплексен онкологичен център - Пловдив ЕООД" на стойност 6 500 000 лева, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Той обясни, че с решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е одобрено предоставянето на безвъзмездна финансова помощ по схема "Подкрепа за реконструкция/обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации". Европейското финансиране е по приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие", операция "Социална функция".

"Успяхме да спасим проекта на финалната права, като коригирахме допуснатите грешки", заяви ресорният заместник-кмет Розалин Петков. Той подчерта, че за по-малко от месец новото управление на Пловдив е успяло да направи и невъзможното, за да се случи този проект.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев заяви, че в рамките само на месец от началото на мандата това е вторият одобрен голям проект, като общата им стойност надхвърля 130 милиона лева. Той припомни, че преди два дни общината подаде в МОСВ проект "Интегриран проект за водите на град Пловдив - фаза 1" по Оперативна програма "Околна среда" на стойност 124 милиона лева. 

"Очаква се до месец да бъде одобрен и транспортният проект на Пловдив, който е за 42 милиона лева", подчерта кметът инж. Иван Тотев.