Вие сте тук: Начало Новини Кметът представя пловдивския бизнес в Катар

Кметът представя пловдивския бизнес в Катар

Бизнесът от Пловдив и региона може да подаде в общината информация за готови свои проекти, за които е необходимо партньорство. Срокът е до края на тази или началото на следващата седмица.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и неговите заместници инж. Димитър Кацарски и Стефан Стоянов са включени в официалната българска делегация начело с министър-председателя Бойко Борисов, която от 12 до 15 март ще участва в двустранен бизнес форум в Катар.

От активните предварителни разговори с посланика на Катар засега като фокус на инвестиционен интерес се очертават земеделието, хранително-вкусовата промишленост и туризмът, обясни инж. Тотев.

Катар е един от големите инвеститори в Европа и Америка. Готови сме да промотираме инвестиционните проекти на пловдивския бизнес чрез портфолиото, което ще разработим от постъпилите предложения, допълни заместник-кметът Стефан Стоянов. Интересуващите се могат да дадат своите заявки в деловодството на общината на площад „Стефан Стамболов” 1 или на телефона в кабинета на Стоянов 656-712.

Междувременно от 1 март ще бъде назначен първият от предвидените общо двама специалисти в новия сектор "Развитие". В момента се избистря концептуално и създаването на бизнес сайт, като целта е по-бърз и пряк контакт между общината и бизнеса.