Вие сте тук: Начало Новини Кметът откри обновения парк в Коматево

Кметът откри обновения парк в Коматево

Така инж. Иван Тотев изпълни даденото по време на предизборната си кампания преди година обещание към жителите на квартала.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и и.д. кметът на район „Южен” Людмил Русанов прерязаха лентата на реновирания парк пред читалище „Иван Вазов” в квартал Коматево.

Крайните квартали са сред приоритетите на нашето управление, подчерта инж. Тотев и припомни, че само преди 10-ина дни в Прослав беше даден стартът на футболно игрище с изкуствена трева, което е първото в страната с автоматично включване на осветлението.

Паркът в Коматево е прекрасен, но беше в трагично състояние. Бяха необходими малко усилия и само 80 хиляди лева за обновяването му. Със съдружната работа на няколко общински звена и на администрацията на район „Южен” постигнахме добър резултат, отбеляза кметът. От ОП „Градини и паркове” оформиха прекрасни цветни алеи, изградиха сонда и направиха озеленяване, резултатите от което ще се видят напролет, а ОП „Чистота” боядиса стените на читалището, които бяха изподраскани с графити, допълни инж. Тотев.

В своя парк жителите на квартала вече се радват не само на изградената още миналата година чешма, но и на нова детска площадка, пейки, настилки, осветление, фонтанче.

Най-нетърпеливи сред събралите се на откриването десетки коматевци се оказаха децата, които веднага изпробваха съоръженията на новата детска площадка. От тази година общината поставя само съоръжения, които отговарят на всички европейски изисквания за безопасност, обясни кметът на Пловдив.

Жители на квартала връчиха на кмета инж. Тотев благодарствено писмо за изпълнения ангажимент.

Междувременно вече е монтиран светофарът на Околовръстното шосе при разклона за Коматево и след успешно приключване на пробите ще бъде пуснат в редовна експлоатация.