Вие сте тук: Начало Новини Кметът откри най-голямата детска площадка в Пловдив

Кметът откри най-голямата детска площадка в Пловдив

400 хиляди лева тази година са инвестирани в изграждането на нови детски площадки, съобщи инж. Иван Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Тракия” Костадин Димитров откриха най-голямата детска площадка в града. Тя се намира в Парка на репресираните, модерните съоръжения са произведени в Швеция и са предназначени за различни възрастови групи.

Площадките, които откриваме, са толкова устойчиви, че дори и след няколко години ще изглеждат в същия вид, подчерта инж. Тотев. През последните години бяха откривани много детски площадки, но малко от тях продължават да съществуват, защото когато са правени проектите, целта не е била да се постигне устойчивост, допълни той. За първи път на всяка новооткрита детска площадка се прави паспортизация, съобразена с най-високите изисквания според европейските директиви за качество и безопасност, отбеляза кметът.

Паркът на репресираните в „Тракия” е пример как Община Пловдив премества фокуса от правененето на много на брой малки площадки с по една пързалка и две пейки към създаването на цели зони, които да предоставят възможност за отдих на гражданите като една комплексна услуга.

Паркът става все по-привлекателен и посещаван. Още в началото на мандата изградихме чешмичка, за да ни върви по вода, после фирма дарител ремонтира уредите от фитнеса на открито, направихме велопистата, разширихме и благоустроихме кучешката площадка, за догодина предвиждаме облагородяването да продължи, изброи районният кмет Костадин Димитров.

Рекордьорството на новооткритата детска площадка в „Тракия” като най-голямата в Пловдив ще продължи съвсем кратко, тъй като предстои откриването на още по-голям кът за детски игри в район „Северен”.

400 хил. лв. от събраните такси от гаражи тази година бяха инвестирани  в изграждането на нови детски площадки. Очаква се сумата за следващата година да не е по-малка, увери инж. Тотев.

Той и Костадин Димитров засадиха първите две дръвчета от 10-те брезички, които ще дооформят алеята около новата детска площадка.