Вие сте тук: Начало Новини Кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Костадин Димитров дадоха старт на капиталовата програма в "Тракия"

Кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Костадин Димитров дадоха старт на капиталовата програма в "Тракия"

Старт на изпълнение на капиталовата програма в „Тракия“ дадоха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и районният кмет Костадин Димитров. Улица „Светослав Тертер“, която в момента е в недобро състояние, ще бъде изцяло обновена в близките дни.

Тази година район "Тракия" разполага със 750 000 лева за ремонти за инфраструктура, което е с 350 000 лева повече от миналата 2016-та. Част от тези средства – 130 000 лева, ще бъдат за построяване на две детски площадки. Едната - в парка до училище „СОУ Свети Седмочисленици“, а другата ще се намира до блок 106.

Бюджетът на район „Тракия“ е преизпълнен с 38 000 лева от такси за гаражни клетки и като за миналата година събираемостта възлиза на 192 000 лева.

Ремонтирани ще бъдат улици „Българка“ и „Йоан Кукузел“, пред блокове 11 и 12. Заделени са и средства за изграждане на паркинг с 15-20 места в близост до улица „Цветан Лазаров“.  

„Ще довършим и асфалтирането й до булевард „Освобождение“. Улицата, която свързва район „Тракия“ с „Източен“ до Ботаническата градина също ще бъде ремонтирана, ще бъде подменено осветлението й. Ще павираме и пешеходната алея между микрорайоните А10 и А12“, посочи кметът на "Тракия" Костадин Димитров.

„Надяваме се по този начин да се решат много от проблемите на гражданите и да осигурим по-спокойното и безопасно преминаване по нея“, допълни той.

Една от задачите на районната администрация за тази година е да изготви проект за многоетажен паркинг в микрорайон А8 срещу блок 14, който ще обслужва близките жилищни блокове и комплекси. Подобни паркинги ще бъдат направени в районите „Западен“ и „Централен“.

„Инвестиционните намерения в „Тракия“ растат, но те са в частни парцели, които са продадени преди повее от 10 години – такива имоти са до хотел SPS, до Акваленд. В момента администрацията работи и по проекта за 100-метровата сграда. В района спираме да продаваме имоти, с изключение на такива в индустриалната зона“, съобщи кметът Иван Тотев. „Тези терени ще оставим за бъдещи инвестиционни намерения, които сигурно ще се увеличават, което се вижда и от факта, че от началото на годината имаме 350 000 лева повече приходи от сделки в сравнение със същия период на миналата година“, сподели още той.

За да се компенсира бумът на строителство, скоро се предвижда ново залесяване в парк Лаута.