Вие сте тук: Начало Новини Кметът на Пловдив Иван Тотев даде старт на ремонта на Кукленско шосе

Кметът на Пловдив Иван Тотев даде старт на ремонта на Кукленско шосе

С първа копка стартира ремонтът на Кукленско шосе. Кметът Иван Тотев и районният кмет Борислав Инчев дадоха начало на ремонтните дейности. Срокът за изпълнение е 90 дни, като няма да бъде спирано движението на автомобилите, тъй като това е изключително важна пътна артерия за града.

„Голяма част от трафика в Пловдив влиза именно през „Кукленско шосе““, посочи кметът Иван Тотев.

С отпуснатите 6 милиона лева ще бъде фрезована пътната настилка, ще се положи първият пласт асфалт – биндер, ще се стабилизира пътната основа и ще се положат два пласта асфалт, ще се извършат и други строително-ремонтни дейности.

Предвижда се да бъдат направени две спирки на градския транспорт – след кръстовището с улица „Скопие“ и до висшето училище, подмяна на средния разделителен парапет, за по-голяма сигурност ще се направи и нова маркировка.

Първият участък, който ще се ремонтира е в двете платна от ул. „Даме Груев“ до „Скопие“.

Ще бъдат направени и асфалтови тротоари, които ще бъдат споделени между пешеходците и велосипедистите. Велоалеята ще бъде от червени павета, дърветата ще бъдат запазени, с изключение на опасните и болните. Преди полагане на асфалта ще бъдат подменени ВиК тръбите и осветителните стълбове.

„На ден преминават около 12 000 автомобила. Заради Митницата голяма част от тежкия трафик също минава от тук. Ремонтът ще продължи до землищната граница на Пловдив, както и много малка част, която е в община Родопи“, обясни кметът Иван Тотев, който добави, че се очаква зоната да генерира много трафик заради бъдещата улица, която ще свързва Южен с Тракия, като ще се свърже „Кукленско шосе“ и с „Модър – Царевец“.