Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев връчи картите на доброволците от формирование „Пловдив112“

Кметът Иван Тотев връчи картите на доброволците от формирование „Пловдив112“

42 жени и мъже на различна възраст, професия и образование са обединени от идеята при нужда да работят в полза на пловдивчани.

В Международния ден на доброволеца кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчи служебните карти на доброволците от доброволното формирование  „Пловдив 112“ към общината. То е съставено от 42 жени и мъже на различна възраст, професия и образование, но всички те обединени от идеята да подпомагат при нужда работата на администрацията и най-вече да работят в полза на гражданите на Пловдив.

Доброволното формирование е създадено въз основа на постановление на Министерския съвет от 2012-та година с цел участие в предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняване на последствията от тях.

По време на церемонията кметът Иван Тотев обяви, че Пловдив е сред първите общини в страната, които имат изградени подобни структури. Това са хора, които не получават заплати, а жертват от личното си време и енергия в полза на обществото, затова трябва да служат за пример на останалите, заяви пловдивският кмет.

Директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив Румен Димчев, заяви от своя страна, че се работи в посока доближаване до европейските стандарти в доброволчеството, където има над 100-годишна традиция в съществуването на подобни формирования.