Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев сред официалните гости на световен форум на ЮНЕСКО

Кметът Иван Тотев сред официалните гости на световен форум на ЮНЕСКО

Кметът на Пловдив се срещна с генералния директор на ЮНЕСКО до 2009 година Коичиро Матцура.

Кметът инж. Иван Тотев и водената от него делегация от Община Пловдив бяха сред официалните гости на церемониято по откриването на Световната конференция на ЮНЕСКО за образование за устойчиво развитие, която се проведе в Симфоничната зала на Окаяма. Това стана по покана на кмета на побратимения ни японски град Масао Омори, който е председател на организационния комитет на форума.

Управлението и жителите на град Окаяма дават своята пълна подкрепа на това събитие и работят за глобално развитие чрез образовани, заяви в речта си Масао Омори. Заместник-генералният директор на ЮНЕСКО Ченг Танг поздрави участниците от името на генералния директор  на организацията Ирина Бокова. Той припомни от трибуната, че тази конференция поставя края на Десетилетието на ООН за образование за устойчиво развитие. През следващата седмица 1400 участници от 85 страни ще отчетат постигнатото, ще споделят добри практики от цял свят при определянето на нови и важни подходи към образованието, както и ще набележат ключови области за бъдещи действия.

След края на официалната церемония кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с един от специалните гости на форума – осмия генерален директор на ЮНЕСКО и първият азиатец на тази важна позиция до 2009 г. доктор Коичиро Матцура, който в момента оглавява няколко неправителствени организации.