Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев се срещна с президентите на футболните клубове „Ботев“ и „Локомотив“

Кметът Иван Тотев се срещна с президентите на футболните клубове „Ботев“ и „Локомотив“

Основен акцент в разговора бе темата за клубните стадиони.

Като ползотворна определиха участниците срещата между кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кмета Георги Титюков и ръководствата на футболните клубове „Ботев“ и „Локомотив“.  Основен акцент в разговора, който се проведе в заседателната зала на общината, бе темата за стадионите.

„Много държах на тази среща, защото виждаме и в двете ръководства сигнали за бъдещи намерения. Беше важно да влезем в този диалог, защото сме изключително заинтересовани в Пловдив да свършат сагите със стадионите на клубовете“, заяви кметът Иван Тотев и допълни: „На срещата искахме да получим актуална информация  за плановете, къде може Община Пловдив да се впише с подкрепа, разбира се  с всички условности на тази подкрепа по обективни причини“.

Подчертано бе, че разговорите не са насочени към единия или другия клуб. „Ние искаме да решим въпросите в партньорски дух и разликата на тази среща с предходните, които сме имали, е, че вече разглеждаме няколко варианта, които са реалистични в изпълнението си“, каза още кметът Иван Тотев.  Уточнено бе, че за тези варианти има съответните условия и процедури, че е необходима юридическа проверка, тъй като и казусите са различни.

„Не става въпрос общината да строи два стадиона в Пловдив, но сме готови да съдействаме на клубовете“, допълни кметът.

Президентите на ФК „Ботев“ и ФК „Локомотив“ Ангел Палийски и Христо Крушарски и кметът на Пловдив Иван Тотев ще се срещнат отново около 8-ми април. До тогава клубовете трябва да преценят кое е най-добро за тях.