Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев съдейства на пловдивчани, останали без покрив след буря

Кметът Иван Тотев съдейства на пловдивчани, останали без покрив след буря

Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев се срещнаха с граждани от улица „Павликенска“ 4, които се обърнаха към него с молба за помощ. Силният вятър при една от бурите, сполетяла града на 26 юни, е нанесъл сериозни щети на покрива на жилищната сграда, като напълно е унищожил неговата конструкция.

„Повечето от живущите в сградата сме с много ниски доходи, над 70-годишни, трима са над 85, а една от съседките е на 90-години и живее сама. Това са единствените ни жилища и няма къде да идем“, споделиха гражданите. Те помолиха за съдействие за отпускане на средства от общинския бюджет за спешен ремонт и поправяне на щетите на покрива.

Служители на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ спешно са отстранили опасните елементи от срутилия се покрив, но сега при всеки дъжд вали вътре, обясниха хората от ул. „Павликенска“ №4.

Средствата, необходими за отстраняване на щетите, са непосилни за събиране от възрастните хора, а и с оглед на идващата зима, положението е още по-сериозно.

Иван Тотев обясни, че ще направи необходимото, за да помогне и съдейства на гражданите за ремонт и отстраняване на големите щети, причинени от бурята. За сесията на общинския съвет, насрочена за 1 август, кметът ще направи предложение за отпускане на средства в помощ на засегнатите.

След положително решение от страна на общинските съветници ще можем да се разпоредим и да Ви подкрепим финансово, уточни кметът пред живущите на ул. „Павликенска“ № 4.