Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев: С изграждането на Общностния център решихме социален и градоустройствен проблем

Кметът Иван Тотев: С изграждането на Общностния център решихме социален и градоустройствен проблем

Проект „Изграждане на Общностен център в Община Пловдив“ е на стойност 2 715 000 лв. и се финансира по програма на МТСП.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Петър Зехтински,  кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и директорката на ОДЗ „Щастливо детско“ Евгения Попиаванова прерязаха лентата на  новоизградения Общностен център.

„Лично съм изстрадал изграждането на този център, защото беше първият проект, подаден в началото на моя мандат. На едно от най-невралгичните места в района направихме иновативен комплекс от услуги  и същевременно решихме огромен градоустройствен проблем“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев пред многобройната публика, дошла за тържественото откриване на обекта.

Той сподели колко му е тежало, че като районен кмет на „Източен“ не успял да реши проблема поради несъпричастността на управлението на Община Пловдив през миналия мандат.

„Още когато се запознавах с проблемите на района през 2007 г., хората угрижено питаха какво ще правим с бившия дом за деца с церебрална парализа. Порутената сграда беше свърталище на клошари и наркомани, а наоколо същински змиярник. Няколко пъти гасихме пожари. Поставихме охрана, чистихме, но четири години тогава Община Пловдив не можа да реши този проблем. Едва през този мандат вместо проблем имаме една прекрасна нова придобивка. Това нямаше да се случи, ако не беше кметският екип“, призна инж. Тотев.

В новия комплекс на ул. „Вратцата“ 4 вече се помещава ОДЗ „Щастливо детство“  - детска градина  с 4 групи и ясли с 2 групи. На разположение на майките от района е и млечна кухня.

В специализираните кабинети на Общностния център се предоставят безплатни здравни консултации и подкрепа на родители и деца с проблеми, ранна интервенция на деца с увреждания, педагогическа подкрепа и др.

Проект „Изграждане на Общностен център в Община Пловдив“ е на стойност 2 715 000 лв. и се финансира от Световната банка по програма на Министерството на труда и социалната политика.

Новият център беше осветен от отец Ангел и отец Мирослав от църквата „Свети Пророк Илия“ в район „Източен“, а децата от ОДЗ „Щастливо детство“ празнично танцуваха.