Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев провери строителството на Градския дом на културата

Кметът Иван Тотев провери строителството на Градския дом на културата

Община Пловдив е заложила в бюджета за 2012 година средства за този важен за града ни обект.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев инспектира ремонта на Градския дом на културата „Борис Христов“. Досега комуникирахме на експертно ниво, но днес за първи път съм тук, защото за мен е много важно да се запозная с това до къде е стигнала работата и реално колко остава за довършването й, сподели кметът. Той допълни, че Община Пловдив е заложила в бюджет 2012 година средства за този важен за града ни обект.

Естествено, имаме забележки, направени при съответните проверки на надзора. След огледа ще седнем и ще направим един екшън-план за реално излизане от ситуацията, заяви инж. Иван Тотев и отново подчерта, че  общината има средства в бюджета за тази година и остава да изчистят конфликтни точки.

От своя страна ръководителят на фирмата-изпълнител Полихронис Хапсалис обясни, че заради ниските температури работата на обекта временно е спряна. Не може да се работи при тези условия, защото каквото се изработи при минус 15 - минус 20 градуса, трябва отново да се прави след това, заяви Хапсалис и допълни, че веднага след като се оправи времето, забележките ще бъдат отстранени. Той не се ангажира с конкретна дата за откриването на Градския дом на културата, но според него е възможно да обектът да бъде завършен до месец юни.

На инспекцията присъстваха още заместник-кметовете инж. Димитър Кацарски и Стефан Стоянов, главният инженер на общината инж. Йордан Калев, представители на надзора и изпълнителя.