Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев присъства на възпоменателна церемония

Кметът Иван Тотев присъства на възпоменателна церемония

Кметът на Пловдив положи цветя на церемония, известна с името "Ден на маковете", в памет на загиналите британски войници.

Със специална церемония на Британските гробища в Пловдив бе почетена паметта на погребаните там войници. Тя е известна с името "Ден на маковете" и се се провежда всяка година през ноември, като по този начин се отдава почит на загиналите за родината британски войници.

На церемонията присъстваха изпълняващата длъжността посланик на Великобртания у нас Н. Пр. Катрин Барбър, посланикът на Ирландия Н. Пр. Джон Роуън, кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Тодор Чонов,  командирът на 68-ма бригада Специални сили генерал Пламен Лилов.

"Благодарим на Община Пловдив за мястото, което са ни дали за обособяването на тези британски гробища", каза по време на церемонията Катрин Барбър. Възпоменанието беше отслужено от английски свещеник в памет на 56-та британски военнослужещи, загинали в Пловдив и региона по време на Първата световна война, след което бяха положени венци и цветя.