Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев присъства на тържествени церемонии в Аграрния и Медицинския университети

Кметът Иван Тотев присъства на тържествени церемонии в Аграрния и Медицинския университети

Кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев присъства на тържественото връчване на дипломите на завършилите  бакалаври и магистри от випуск 2016 на Аграрен университет Пловдив, както и на тържествения академичен съвет на Медицински университет – Пловдив.

588 са общо възпитаници от Аграрния университет, които получиха днес дипломите си. От тях 387 са успешно завършилите степен бакалавър, като средната стойност на успеха е 4,73 от редовна и задочна форма на обучение, а от държавните изпити – 5,14. За първенци на випуска бяха определен двама студенти – Пресияна Русева и Атанас Кунчев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев лично връчи дипломите на отличниците бакалаври и магистри.

„Аграрният университет е стълб в местната икономика. Агросекторът дава 1/3 или 2 млрд. от местната икономика. Висшето учебно заведение работи много тясно с компаниите от района. Така съвместното сътрудничество на бизнеса, образователна инфраструктура и местна власт дава добри резултати. В следващите години ние продължаваме и с плановете ни за едно устойчиво развитие на региона“, каза кметът в поздрава си към студентите и преподавателите от Аграрния университет.

С почетното звание „Доктор хонорис кауза“ беше удостоен д-р Хинрих Майер-Жерболе заради приноса му за международно признание на Аграрния университет. Дипломи получиха също и новите професори, доценти и доктори.

Подобна официална церемония се състоя и в Медицински университет - Пловдив, където освен академичните звания, лично ректорът проф. Стефан Костянев връчи дипломи на успешно завършилите образователната и научна степен „доктор“.

На тържествените церемонии присъстваха председателят на Общински съвет Савина Петкова, заместник-кметът Амелия Гешева, кметовете на районите „Тракия“ и „Източен“ – Костадин Димитров и Николай Чунчуков.