Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев прие реконструирания Дом на културата

Кметът Иван Тотев прие реконструирания Дом на културата

Строителните дейности приключиха и по този начин приключи 6-годишната сага с реконструкцията на обекта.

19-ти декември 2012 година е денят, в който Община Пловдив подписа протокол-образец Акт 15 за приключването на строително-монтажните дейности в Градския дом на културата „Борис Христов“. Това е дата, която чакахме повече от шест години, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който днес заедно с комисия прие обекта и по този начин сложи край на сагата с реконструкцията на културния дом. Предстои в началото на следващата година да бъде издаден Акт 16.

До момента стойността на строително-ремонтните дейности в Градския дом на културата възлиза на 19.9 милиона лева с ДДС. Общината не предвижда изпълнението на втория и третия етап от проекта съгласно договора за сумата от над 40 милиона лева, сключен в мандата на кмета Иван Чомаков.

Пред Община Пловдив в момента стои отговорната задача да създаде звено, което да поеме управлението на сградата, която е една от най-големите общински сгради с 12 000 кв.м РЗП и за която са необходими големи средства за поддръжка. В Бюджет 2013 са заложени 300 000 лева за издръжка на Градския дом на културата, съобщи инж. Тотев. Той обясни, че реалното функциониране на обекта след Акт 16 може би ще започне след март месец следващата година. Преди да имаме концепция и структура, която да управлява сградата, няма да позволим да се използва безразборно, категоричен бе кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.