Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев преряза лентата на най-новия магазин на Главната

Кметът Иван Тотев преряза лентата на най-новия магазин на Главната

В основата на Нармаг е последното парченце в пъзела на цялостния комплекс Римски стадион.

Точно в 11 часа H&M отвори вратите на своя най-нов магазин у нас - в Пловдив, на Главната улица на града - ул. „Александър I Батенберг“ № 11, в сградата на бившия Нармаг.

Кметът на града г-н Иван Тотев преряза червената лента заедно с актрисата Ирмена Чичикова и Анна Митева, управител на магазина.

„Сградата на бившия Нармаг е последната знакова сграда на центъра, която бе затворена повече от 10 години. Когато през лятото разбрахме от собствениците, че имат споразумение с H&M, това ни накара да бъдем много щастливи по няколко причини. Първо, че тази емблематична сграда ще отвори врати. Второ – че идването на тази марка на Главната пешеходна улица на Пловдив дава възможност на други големи компании да погледнат към зоната“, заяви инж. Иван Тотев. Той припомни, че Общината е съсобственик на Детмаг – следваща най-голяма сграда по площ – 1000 кв. м. РЗП.  Кметът изрази мнение, че сега много по-лесно ще се намери компания, която да наеме сградата.

„Другата основна причина да се зарадваме бе, че вече може община Пловдив да обърне внимание на археологическите разкопки, които са в основата на Нармаг. В основата на тази сграда е последното парченце в пъзела на цялостния комплекс Римски стадион. Вече започнахме преговори за подписването на дългосрочен договор да управляваме тази част на Античния стадион на Филипопол“, категоричен бе кметът инж. Иван Тотев.