Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев: Предстоят промени в интерес на Пловдив

Кметът Иван Тотев: Предстоят промени в интерес на Пловдив

Иван Тотев встъпи като кмет на Пловдив в сградата на площад „Стефан Стамболов” веднага след първото заседание на Общинския съвет, където тържествено положи клетва.

Иван Тотев встъпи като кмет на Пловдив в сградата на площад „Стефан Стамболов” веднага след първото заседание на Общинския съвет, където тържествено положи клетва. Той получи ключовете от кметския кабинет от предшественика си Славчо Атанасов, с когото останаха „на четири очи” десетина минути.

След ритуала по предава на поста Иван Тотев обяви на пресконференция, че ще ползва съветите и идеите на всички кметове преди него, защото „когато си бил кмет, винаги започваш да мислиш по най-градивния начин за града”.

Изминах път, който бе като подготовка за това, което се случва днес, заяви Тотев, който през 2007-ма година бе мажоритарно избран за кмет на район „Източен”, през 2009-та - водач на листата за народни представители и за кратко депутат в 41-вото Народно събрание, а от август 2009-та година до този момент бе областен управител на Пловдивска област. Което означава, че имам много добър поглед върху местното самоуправление и държавното управление в Пловдив през последните четири години, подчерта Тотев.  По думите му има огромни очаквания от това управление на Пловдив и той ще направи всичко възможно със знанията и опита, които има, да изпълни успешно този мандат.

Кметът Иван Тотев обяви, че най-късно до 15 дни ще има готов управленски екип. Предстои промяна на структурата на Община Пловдив и изготвяне на пълен анализ на състоянието на общината. Промените, които предстоят, ще бъдат в интерес на Пловдив, категоричен бе кметът Иван Тотев, който подчерта, че той и неговият екип ще дадат всичко от себе си да изпълнят големите очаквания на гражданите.