Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев представи заместниците си

Кметът Иван Тотев представи заместниците си

Петима заместници ще има кметът на Пловдив Иван Тотев, обяви самият той на пресконференция днес и официално представи екипа си.

Петима заместници ще има кметът на Пловдив Иван Тотев, обяви самият той на пресконференция днес и официално представи екипа си. Досегашният заместник-областен управител Розалин Петков ще е заместник-кмет с ресор общинска икономика, здравеопазване, екология. Общинският съветник и председател на групата на ГЕРБ в предходния местен парламент Александър Държиков поема транспорта и организацията на движението в Пловдив. Най-младият заместник-кмет е 30-годишният Стефан Стоянов, който ще отговаря за ресора култура, образование, туризъм и иновационни технологии. Георги Титюков остава заместник, отговарящ за младежките дейности и спорта, като поема и социалните дейности. Още миналата седмица бе назначен първият заместник-кмет в екипа на Иван Тотев - инж. Димитър Кацарски с ресор общинска собственост и градоустройство.

Всеки един от хората, които участват в управленския екип на Пловдив, е човек, който не е външен за сферата, в която ще работи. И това може да ви наведе на мисълта, че тук няма политически назначения, има хора, които са експерти, разбират от своята работа и са си на местата, подчерта кметът Иван Тотев и допълни, че изключително много разчита на всеки член от управленския си екип. При неизпълнение на задачите и политиките в ресора има смени, защото има изоставане във всеки един от ресорите и няма време за губене, подчерта кметът на Пловдив.