Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев предаде щафетата на Световния винен конкурс на Валядолид

Кметът Иван Тотев предаде щафетата на Световния винен конкурс на Валядолид

Гостите останаха очаровани от гостоприемството, чудесното отношение и от добрата организация.

Пловдив официално предаде щафетата за домакинството на Валядолид за провеждането на следващия Concours Mondial de Bruxelles. Това стана по време на среща на кмета Иван Тотев с делегация от испанския град. Чуждестранните представители са част от участниците в световноизвестния конкурс на виното, който се провежда в Международен панаир - Пловдив в рамките на три дни. Гостите обясниха, че са останали очаровани от топлото и сърдечно гостоприемство, от чудесното отношение и от добрата организация, в която бяха включени посещения на български изби в района и забележителности в Пловдив.

Заместник-кметът на Община Пловдив Амелия Гешева подчерта предимствата на културата и туризма в развитието на Пловдив през последните години, а заместник-кметът Георги Титюков припомни, че Пловдив е първият в България "Европейски град на спорта" за 2014-та година.

По време на разговорите членовете на делегацията от Валядолид отправиха покана към инж. Иван Тотев за официално посещение през есента, където да продължат с ползотворната обмяна на опит от Пловдив като Европейска столица на културата през 201 9г. Кметът, от своя страна, им пожела успех като следващи домакини на Concours Mondial de Bruxelles.

Резултатите от Concours Mondial в Пловдив тази година ще бъдат обявени след средата на месец май 2016 г. Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.