Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев постави началото на уличните ремонти

Кметът Иван Тотев постави началото на уличните ремонти

Старт на първия от започващите големи пътни ремонти в Пловдив даде на 30.07.2012 година кметът на града инж. Иван Тотев, който направи първа копка на бул. „Шести септември” до площад "Шахбазян”.

До 15 август фирмата-изпълнител „Драгиев и ко” трябва да приключи първия етап от реконструкцията в участъка до бул. „Цар Борис III Обединител”, а след това за по 20-ина дни - втория (до бул. „Руски”), и третия (до бул. „Васил Априлов”). Освен преасфалтиране, се предвижда поправка на основата, където това се налага, поставянето на мрежи, които ще подсилят настилката в зоната на кръстовищата, и повдигане на шахтите.

Тази година си поставихме задачата да рехабилитираме основните пътни артерии, по които всеки пловдивчанин всекидневно пътува. В първата процедура на стойност близо 4,5 млн. лв., са включени няколко булеварда, които свързват различните части на града – освен бул. „Шести септември”, ще бъдат ремонтирани „Цар Борис III Обединител”, „Христо Ботев” и „Александър Стамболийски”, така че качеството на предвижване в Пловдив ще стане значително по-добро, съобщи кметът инж. Иван Тотев.

Междувременно стартира втора процедура за още 2,8 млн. лв., в която са включени входно-изходните артерии на града, сред които Карловско и Асеновградско шосе. Улици ще бъдат преасфалтирани в квартал „Гаганица” в район „Северен”, 600 хил. лв. пък са заделени за ремонтни дейности на цели зони в „Южен”, където състоянието на пътната инфраструктура е особено печално.

Над 10 млн. лв. е предвидената за ремонтите обща сума, като в нея са включени средства от таксите за гаражи и парите, които правителството регулярно превежда по договора за софийския отпадък.