Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев посрещна златните волейбостки на „Марица“

Кметът Иван Тотев посрещна златните волейбостки на „Марица“

Шампионките показаха двата трофея и направиха обща снимка пред сградата на община Пловдив.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев посрещна на 12.05.2015 г. в заседателната зала на общината шампионския отбор на „Марица", спечелил титлата и купата на страната в женския волейбол. В Общинския съвет ще бъде внесено предложение тимът да бъде удостоен и с почетен знак на града.

“Нямам думи да изразя колко съм щастлив, че успяхте да зарадвате всички нас, пловдивчани.  Сигурен съм, че тези успехи са плод на много труд, усилия и лишения.  Щастлив съм, че именно в моя мандат една мечта стана факт и титлата, която никога не е била притежание на пловдивски отбор, вече е в Пловдив.  Златният дубъл е исторически момент за града и ние се гордеем с вас!“, заяви кметът Иван Тотев на своите гости.

„Още от малък съм привърженик на баскетбола и волейбола. Поклон пред това, което направиха момичетата тази година. С тези два трофея, извоювани с победи на чужд терен, възхитихте цял Пловдив.  Много съм развълнуван и Ви благодаря от сърце“, каза зам. кметът по спорта Петър Зехтински.

Новите шампионки и носителки на Купа България по волейбол – състезателките на Марица (Пловдив), бяха водени от президента на клуба Илия Динков, изпълнителния директор Борис Халачев и щаба на наставника Иван Петков.

„Благодаря на всички момичета, благодаря и на Общината, която винаги ни е помагала“, заяви от своя страна президентът на ВК „Марица“ Илия Динков, който получи от кмета Иван Тотев почетен плакет.   Волейболистките, треньорите и шефовете на клуба получиха като подарък и по един екземпляр от книгата "Историята на Община Пловдив". Златните момичета показаха двата трофея и направиха обща снимка пред сградата на площад „Стефан Стамболов“.