Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев посрещна в Пловдив култовата рок-група Anathema

Кметът Иван Тотев посрещна в Пловдив култовата рок-група Anathema

Британците ще изнесат концерт на 22.09.2012 г. на Античния театър във втория ден от музикалния форум Sounds of The Ages 2012.

Кметът инж. Иван Тотев посрещна в Община Пловдив членовете на култовата британска банда Anathema, които ще изнесат концерт на 22.09.2012 г. на Античния театър във втория ден от музикалния форум Sounds of The Ages 2012.

Много съм щастлив, че сме заедно тук. Първо, защото това означава, че вече сме на прага на второто издание на фестивала и второ, защото Anathema е сред любимите ми групи. Касетки с музиката ви бяха на челните места в личната ми колекция през 1994/95-та година. Сега имам ваши дискове в колата си, призна инж. Тотев.

Концертът ни в събота няма да има специално послание, тъй като самите ни песни са изпълнени с послание за това как да живеем по-добре. То е скрито в песните ни. Ще пеем за любов и за единство, споделиха музикантите, които спечелиха наградата за най-добра прогресив рок банда.

Британците от Anathema ще заснемат blyeray по време на концерта си на Античния театър. По този начин ще рекламират Пловдив по целия свят. Музикантите, които са от Ливърпул – една от най-успешните европейски столици на културата, получиха тениски с логото на фондация „Пловдив 2019“. Те заявиха, че ще подкрепят кандидатурата на града ни за европейска столица на културата. Очаровани сме от Пловдив и Стария град, хората тук са изпълнени със страст, споделиха братята Дани и Вини Кавана.

На 22-ри септември Anathema ще представят пред феновете си специално 120-минутно шоу с невероятни светлинни ефекти и звук заедно с оркестъра на Пловдивската филхармония под диригенството на Левон Манукян.

Организаторът на музикалния форум Sounds of the Ages Васил Върбанов не спести комплиментите си към Пловдив и кмета му. Той припомни, че идеята за името Sounds of the Ages е на Иван Тотев далеч преди да стане кмет.

Старият Пловдив е сърцето на България, а феноменалният Античен театър, който благодарение на Иван Тотев придоби съвсем европейски вид, обещава чудесно случване на събитието. Аз не контактувам и не работя с политици. Но вие сте щастливи, че имате кмет с визия за града, каза още Върбанов.

Обещахме, че тази година ще направим два концерта и това се случва,  заявиха организаторите. Sounds of The Ages е включен и в програмата „Пловдив - кандидат за европейска столица на културата 2019“!