Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев посрещна в общината ВК „Марица“ с новия шампионски трофей по волейбол

Кметът Иван Тотев посрещна в общината ВК „Марица“ с новия шампионски трофей по волейбол

Представители на волейболен клуб „Марица“, който спечели четвърта поредна шампионска титла на България, бяха посрещнати в Община Пловдив от кмета на Пловдив Иван Тотев и ресорния заместник-кмет Георги Титюков. Заедно със своя мениджъра Борис Халачев състезателките показаха победната купа.

„Като голям фен на волейбола подкрепям този спорт и винаги, когато имам възможност, посещавам техните мачове. Благодаря на волейболистките, които ни карат да се чувстваме много горди от техните успехи“, заяви кметът Иван Тотев и посочи, че женският волейбол е спорт, който обединява Пловдив и има пълната подкрепа на всички.
В знак на благодарност към ръководството на Община Пловдив от името на ВК „Марица“ Борис Халачев връчи символични медали на кмета Иван Тотев и на заместника му Георги Титюков.

„Отбелязахме рекорд на посещаемостта на волейболен мач за втора поредна година. Заслугата е на всички – и на спортисти, организатори, доброто състояние на залата, добрите съперници“, сподели Борис Халачев, който се надява скоро зала „Колодрума“ да бъде пълна при провеждането на мач на клуба.

С Община Пловдив обмисляме идеята за проект за зала за подготовка на волейболния клуб, която да се помещава в непосредствена близост до „Колодрума“, тъй като в момента волейболистките тренират в залата на спортното училище „Васил Левски“. Освен за тренировки съоръжението може да служи и за мачове от вътрешното първенство, като може да бъде изградена и топла връзка между голямата и малката зали, което от организационна гледна точка ще бъде най-добре, аргументира се Борис Халачев.

„По този начин ще изградим цялостен спортен комплекс в зоната, която е с площ 12 декара. Проектирали сме стрелбище със 60 коридора за пистолет, което ще е на две нива – подземно и надземно. Разширяваме и паркинга. Може да направям и няколко игрища на открито“, заяви кметът Иван Тотев.