Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев посрещна шампионките на България по волейбол от ВК „Марица“

Кметът Иван Тотев посрещна шампионките на България по волейбол от ВК „Марица“

Обща снимка с купата и тениски за победителите с логото на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

„Добре дошли, шампиони, отново” -  с тези думи кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев посрещна шампионките на България по волейбол от ВК „Марица“. Преди няколко дни отборът защити своята титла от миналата година, след като спечели финалната серия в женската Национална волейболна лига „Демакс+“. Победата над Левски (София) с 3:2 (25:18, 20:25, 25:22, 22:25, 15:11) в третия мач между двата тима от финалния плейоф в зала „Христо Ботев“ доведе до златото след 3:0 победи в серията.

„Много сме щастливи за поредна година да Ви посрещнем и да се поздравим с титлата, която прославя нашия град. Най-искрено благодаря за това, което правите за Пловдив, както и на всички, които полагат усилия да развитие на спорта – и на спортистите, и на техните треньори”, заяви кметът Иван Тотев. Той сподели още: „Тези усилия вече показват необходимите резултати. Надявам се да наблюдаваме мачове и в по-силен турнир. Всички много се гордеем с Вас и с това, което правите за нашия град, както и за това да имаме такъв волейболен клуб”.

„Надявам се и следващата година да спечелите третата поредна титла в първенството и да ни зарадвате с още награди”, допълни на свой ред заместник-кметът Георги Титюков. На срещата присъства и директорът на дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински

Президентът на ВК „Марица” /Пловдив/ Илия Динков благодари и на момичетата, и треньорите, които донесоха радост и слава на града. Той посочи, че откакто има първенство по волейбол от 1938-ма година до минала година всички титли са печелени от отбори от София, с малки изключения. „Харесва ми много да гледам в списъка с победителите - Марица 2015, Марица 2016”. Той благодари на Община Пловдив за оказаната подкрепа и съдействие в съвместната работа до момента.

Освен искрените поздрави за своя пореден триумф, членовете на тима получиха и тениска подарък с логото на “Plovdiv 2019”.