Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев посрещна музикантите Paradise Lost за уникалния им концерт на Античния театър

Кметът Иван Тотев посрещна музикантите Paradise Lost за уникалния им концерт на Античния театър

Спектакълът ще бъде заснет за DVD от известния режисьор и продуцент Пол Грийн

Фенове от далечно Мексико пристигат в Пловдив специално за концерта на рок групата Paradise Lost. За уникалния спектакъл, който започва от 20.00 часа на 20-ти септември на Античния театър се очакват около 1500 чужденци от различни европейски държави.

Това стана ясно по време на обща пресконференция в общината на кмета на Пловдив Иван Тотев и музикантите от култовата банда с четвъртвековна история. За мен е чест и огромно удоволствие да посрещна в града ни едни от идолите ми. Израснал съм с тази група, сподели кметът Тотев. Той допълни, че концертът  е в рамките на фестивала Sounds of the Ages, който тази година се провежда за четвърти път в Пловдив. На античната сцена в предишните издания гостуваха Таря Турунен, Фиш и Анатема, Оейзис.

За първи път на концерта утре музикантите ще изпълнят 8 от песните си с Пловдивската филхармония на Държавната опера под диригенството на Левон Манукян. Една от тях ще бъде от предстоящия албум на групата, която никога в историята си не е свирела незаписани в студио песни.

Музикантите признаха, че се чувстват прекрасно в Пловдив и много са впечатлени от Римския стадион с уникалното му съчетание от античните разкопки и модерните сгради.