Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев посрещна директори на водещи европейски информационни агенции

Кметът Иван Тотев посрещна директори на водещи европейски информационни агенции

Посещението бе част от програмата на годишната конференция на Европейския алианс на информационните агенции (ЕАНА).

Кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна днес директори, главни редактори и представители на водещи европейски информационни дирекции. Посещението бе част от програмата на годишната конференция на Европейския алианс на информационните агенции (ЕАНА), която се проведе в страната ни под домакинството на БТА на тема „ Информационните агенции и стратегии  в информационната епоха".

"Радвам се, че Максим Минчев, генерален директор на БТА, включи  в програмата на форума и Пловдив, един град с хилядолетна история и в който през последните 4 години се обръща сериозно внимание на популяризирането му като туристическа дестинация", заяви в приветствието си кметът Иван Тотев.

Той представи накратко историята на града и подчерта, че в момента интензивно се извършват археологически разкопки, които завършват с атрактивно експониране. Според него през последните години културната програма на общината става все по-богата и разнообразна и това е една от причините градът да спечели престижната титла Европейска столица на културата  през  2019 година.

Гостите посетиха един от най-новите археологически обекти -Малката християнска базилика, разгледаха забележителностите на Стария град, Римския стадион и Панаира на занаятите.