Вие сте тук: Начало Новини Кметът Иван Тотев откри обновения надлез „Скобелева майка“

Кметът Иван Тотев откри обновения надлез „Скобелева майка“

Мостовото съоръжение е 137 м с две платна по 7,5 м и външен тротоар. Направена е еластична ограда, подменени са мантинелите и осветление.

Надлез „Скобелева майка“, който не беше реконструиран нито веднъж след изграждането си преди около 30 години, стана най-хубавия вход на Пловдив.

Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при официалното откриване на обновеното съоръжение, веднага след което пътят пое интензивният автомобилен трафик от източна посока.

За 24 месеца изградихме на практика съвсем ново съоръжение с около цял километър подпорни стени, като в проекта на обща стойност 4 млн. лв.  включихме преасфалтирането на „Цариградско шосе“ и изграждането на лента за ляв завой към бул. „Освобождение“ за по-удобна пътна връзка към район „Тракия“, посочи инж. Иван Тотев.

По този начин решаваме няколко много важни градски задачи – отпушваме една градска „тапа“, която създаваше голямо неудобство, тъй като в Пловдив вече има огромен входно-изходен поток сутрин и вечер, подобряваме и облика на тази важна пътна артерия, отбеляза кметът.

Предаваме на пловдивчани едно съоръжение, изпълнено по абсолютно всички европейски стандарти, увери изпълнителният директор на фирмата-изпълнител „Пътища Пловдив” АД Маргарита Попиванова. По думите й дължината на мостовото съоръжение е 137 м с две платна по 7,5 м и външен тротоар. Направена е еластична ограда, подменени са мантинелите и електрическото осветление. Положени са антисеизмични буферни устройства, както и армиран подсилващ бетон, който да подобри конструкцията на самия мост.

Кметът инж. Иван Тотев припомни, че промяната на източния вход на Пловдив започна още в първия мандат на министър-председателя Бойко Борисов, когато самият той беше областен управител на Пловдивска област, когато беше реализиран инфраструктурният  проект за изграждането на надлеза над жп-линията, пътния възел и отсечката до Ягодово на стойност близо 12 млн. лв.

На днешното откриване на най-новото пътно съоръжение в Пловдив присъстваха народните представители инж. Атанас Ташков и Петър Петров, всички районни кметове и директори на общински предприятия.